• Subcribe to Our RSS Feed

Herbata biała

Herbata produkowana na niewielką skalę głównie w Chinach. Zbiór herbaty białej odbywa się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się ze snu zimowego. W trakcie produkcji poddawana jest tylko procesowi więdnięcia i suszenia. Chińskie herbaty uważane są za rarytas wśród herbat. Białe herbaty bywają wzbogacane smakowo owocowymi aromatami.
Chiny

Pai Mu Tan White

Chińska biała herbata produkowana w niewielkich ilościach w południowo-wschodniej części prowincji Fujian. Daje klarowny napar o świeżym aromacie i gładkim, aksamitnym smaku. Pić bez mleka i cukru po posiłkach lub jako lekką herbatę popołudniową. Parzyć 7 min. w temperaturze 85° C.

White Monkey

Biała herbata z długimi, ręcznie zwijanymi liśćmi. Daje napar o jasnym kolorze. Bogaty i delikatny smak. Parzyć w temp. 85° C przez 7-10 min.

China Silvery Strawberry

Ręcznie zwinięte na kształt truskawek liście. Z duża ilości białych tipsów. Produkowany w małych ilościach chiński specjał.